آموزش نصب جوملا - مبتدی
١٢ ژوئن ٢۰٢۰ - دسته جوملا
جوملا یکی از محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا امروزی است. این CMS منبع باز مبتنی بر PHP و MySQL است. بیایید یاد بگیریم که چگونه جوملا را نصب کنیم.
برای نصب جوملا شما به یک سرویس دهنده وب دارید، برای نصب بر روی ویندوز میتوانید از سرویس دهنده های محلی استفاده کنید.
برای این آموزش از XAMPP استفاده شده است، که قبل از نصب جوملا باید آن را از وبسایتش دانلود و بر روی سیستم عامل خود نصب کنید.
نحوه نصب جوملا
برای پروسه شروع نصب جوملا میتوانید آخرین بسته جوملا را از سایت آن دانلود کنید. جوملایی که ما برای نصب استفاده میکنیم، نسخه ۳٫۹٫۲ می باشد.
ساخت پایگاه داده
قبل از هرکاری برای نصب جوملا جهت ذخیره اطلاعات باید یک پایگاه داده ایجاد کنیم. در مرورگر خود آدرس http://localhost/phpmyadmin را تایپ کنید، شما به رابط کاربری phpMyAdmin منتقل خواهید شد، که چه بر روی localhost و یا اینکه بر روی سرور خود باشید، رابط کاربری آن یکسان است. اینجا جایی است که شما میتوانید پایگاه داده جدیدی برای نصب جوملای خود ایجاد کنید. در اینجا از نام Joomla برای ایجاد پایگاه داده استفاده میکنیم ولی شما میتوانید از هر نام دیگری که تمایل دارید استفاده کنید.
استخراج فایل فشرده جوملا
اولین و مهمترین کاری که باید انجام دهیم، ایجاد پوشه ای جدید است به نام دلخواه مثل joomla در مسیر htdocs ایجاد میکنیم ، محتوای بسته جوملای زیپ شده را در این پوشه استخراج میکنیم، پس از اتمام استخراج بسته ، نصب جوملا را شروع میکنیم.
برای راهاندازی نصب جوملا، به آدرس http://localhost/joomla و یا به آدرس وبسایت خود yoursite.com/joomla میرویم (توجه داشته باشید که شما میتوانید جوملا را در ریشه وبسایت خود نصب کنید) ، حال با مرور به این آدرسها، صفحه نصب را مشاهده خواهید کرد.
صفحه اصلی نصب
این صفحه حاوی اطلاعات کلی مانند عنوان سایت، توضیحات سایت، آدرس ایمیل، نام کاربری و رمز عبور است.
با کلیک بر روی دکمه Next حال به مرحله بعد میرویم.
پیکربندی پایگاه داده
پس از تکمیل فرم صفحه اول و آمدن به این صفحه، که صفحه «تنظیمات پایگاه داده» است. اولین چیزی که در این صفحه باید انتخاب کنید نوع پایگاه داده خود است که سه گزینه برای این وجود دارد :
- MySQLi
- MySQL (PDO)
- MySQL
در واقع، این ها API های مختلف برای اتصال به سرور MySQL هستند. پیشنهاد شده است که شما MySQL را انتخاب کنید - پایگاه داده پیشفرض برای نصب جوملا. اقدام بعدی تکمیل کادرهای این فرم است. میزبان شما localhost است و نام کاربری آن root میباشد، کادر رمز عبور (بر روی سرور محلی) را خالی بگذارید.
بیاد دارید پایگاه دادهای از طریق phpMyAdmin ایجاد کرده بودید، نام آن را در کادر Database Name یا همان نام پایگاه داده وارد کنید، ما پایگاه دادهای به نام joomla ایجاد کرده بودیم، در کادر آخر هم که پیشوند جدول است، پیشوندی برای جدول پایگاه داده خود انتخاب کنید و یا اجازه بدهید جوملا خودش این بخش را بصورت خودکار تولید کند، حال بر روی دکمه Next برای رفتن به مرحله بعدی کلیک میکنیم.
داده های نمونه
ما به مرحله آخر فرایند نحوه نصب جوملا رسیدیم.
در تصویر بالا اطلاعاتی از پیکربندی اصلی، پیکربندی پایگاه داده، بررسی قبل از نصب ، و تنظیمات پیشنهادی را نمایش میدهد.
همچنین بالاتر در این صفحه، امکان انتخاب اطلاعات نمونه را دارید، که پس از نصب جوملا بطور کامل در سایت دیده میشود، پیشنهاد میکنم اگر بار اولی است که میخواهید جوملا را نصب کنید، این اطلاعات نمونه را نیز نصب کنید زیرا شما با ساختار اساسی سایت به همراه اطلاعات نمونه آشنا میشوید.
حال میتوانید بر روی دکمه Install کلیک کنید.
نصب تکمیل شد
بعد از نصب موفق جوملا، یک پیام تبریک همراه با یادآوری برای حذف پوشه installation نمایش داده می شود. قبل از اینکه بر روی دکمه Remove installation folder فشار دهید، نمیتوانید سایت خود را مرور کنید.
با توجه به دلایل امنیتی، حتماً بایستی این پوشه حذف شود. از آنجایی که این پوشه حاوی اطلاعات حیاتی است، بنابراین لازم است که از هر حمله خارجی محفوظ بماند. اگر کسی به این پوشه دسترسی داشته باشد، ممکن است فایلها را بازنویسی کرده و وبسایت شما را خراب کند.
پس از حذف پوشه، می توانید با کلیک روی دکمه "Administrator" به پیشخوان جوملا بروید. قبل از آن باید نام کاربری و رمز عبور خود را که در حین نصب جوملا انتخاب کرده بودید را وارد کرده تا دسترسی به پیشخوان را داشته باشید.

چگونه وب سایت خود را در مرورگر مشاهده کنید؟
برای مرور وبسایت، از این نشانی اینترنتی http://localhost/Joomla / یا yoursite.com/joomla خود استفاده کنید.
این قالب پیشفرض جوملا است، که بسیار ساده میباشد. شما میتوانید قالبهای دیگری که دوست داشته باشید را دانلود و بر روی آن نصب کنید، همینطور نیاز دارید وبسایت شما فارسی باشد که با رفتن به پیشخوان جوملا زبان فارسی را بر روی جوملای خود نصب کنید.